Riviera This Week toimitukseen on liittynyt matkaopas Timo Hakola

Riviera This Week toimitus kasvaa ja meillä on suuri ilo toivottaa tervetulleeksi joukkoomme Timo Hakolan.

Timo on valmistunut ranskan kielen kääntäjäksi ja tulkiksi Turun yliopiston kääntäjänkoulutus-laitoksesta. Pro gradu -tutkielmansa hän teki nissartin, Nizzan alueen paikallismurteen, nykytilasta. Kun opiskelutoverit suuntasivat kohti Brysseliä ja Strasbourgia, Timo päätti jatkaa kesätyönä aloittamaansa matkaoppaan uraa, joka vei miestä Aasiasta Amerikkaan. Mutta Nizzasta ja Ranskan Rivierasta tuli Timon pääkohde yli 20 vuoden ajaksi. Timo on itsenäinen matkailuyrittäjä, jonka mielenkiintoisille kierroksille Ranskan Rivieralla ja Provencessa monet suomalaiset ovat vuosien aikana osallistuneet. Kesällä 2021 Ranskan Rivieran matkailukomitea, Comité Régional du Tourisme, nimesi Timon Rivieran matkailulähettilääksi ”Ambassadeur Côte d’Azur France”.   

"Ranskan Riviera ei ole pelkästään matkailukohde, Ranskan Riviera on tarina, joka täytyy kertoa, elää ja jakaa”.

Timo Hakola, matkaopas, travel designer ja Ambassadeur Côte d’Azur France

Ambassadeur Côte d’Azur France, esittelisitkö itsesi muutamalla sanalla?

”Nimeni on Timo Hakola. Olen syntynyt Suomessa, mutta Nizza ”adoptoi” minut jo 30 vuotta sitten – ja olen hyvin ylpeä siitä. Olen ammatiltani matkaopas ja travel designer, vannoutunut francofiili ja Ranskan Riveran väsymätön puolestapuhuja suomalaisteni keskuudessa ”.

Millainen on tarinasi Ranskan Rivieralla: mikä erityinen side sinulla on Rivieraan?

”Se oli rakkautta ensi silmäyksellä! Rakkaustarinani Ranskan Rivieran kanssa alkoi jo 80-luvulla, kun pääsin osallistumaan Ranskan Suurlähetystön myöntämälle stipendimatkalle Cannesiin. Yliopisto-opiskelujeni aikana työskentelin matkaoppaana lentoyhtiö Finnairin omistaman matkanjärjestäjän palveluksessa ja kun suora lentoyhteys Helsingistä Nizzaan avattiin, sain olla mukana lanseeraamassa uutta upeaa kohdetta suomalaisille matkailumarkkinoile”.

Mikä sai sinut kiinnostumaan Ambassadeur Côte d’Azur France -matkailulähettilään roolista? 

”Haluan saada myös maanmieheni löytämään Ranskan Rivieran. Ranskan Riviera on alueena ainutlaatuinen ja haluan esitellä alueen monimuotoisuutta ja sellaisia puolia, jotka ovat monille kokonaan entuudestaan tuntemattomia. Rivieran arkipäiväiseen elämään liittyvät yksinkertaiset asiat, maaseutu ja alueen vanhat perinteet ovat erityisen lähellä sydäntäni. Toivoisin, että matkustajat löytäisivät Rivieran myös talvikaudella, joka on tähän saakka ollut lähes kokonaan suomalaisten matkanjärjestäjien matkatarjonnan ulkopuolella”.

Mitä Ranskan Riviera merkitsee sinulle henkilökohtaisesti?

”On suuri etuoikeus saada elää ja työskennellä Ranskan Rivieralla ja haluaisin antaa myös oman panokseni alueelle, joka on antanut minulle niin paljon. Ranskan Riviera ei ole pelkästään matkailukohde, Ranskan Riviera on tarina, joka täytyy kertoa, elää ja jakaa. Arvostan aivan erityisesti Rivieran ainutlaatuista tunnelmaa, sen poikkeuksellista valoa, sen kylien ja kaupunkien charmia, maisemien monimuotoisuutta ja sen pitkää ja mielenkiintoista kulttuurihistoriaa. Botaniikasta kiinnostuneelle Ranskan Riviera on todellinen paratiisi”.

Mikä on lempipaikkasi Ranskan Rivieralla?

”Saint-Paul-de-Vencen keskiaikainen kylä on yksi suosikeistani ja olen menettänyt pienen palan sydäntäni Vallée du Loup -laakson ylläpuolella olevalle Gourdonin kylälle, mutta on ihan mahdotonta nimetä vain yksi suosikkikohde Ranskan Rivieralla. Kotini on Nizzassa, mutta kiertelen mielelläni kaikkialla Rivieralla, niin rannikolla kuin sisämaassa. Alueelta löytyy aina jotain uutta. Matkaopasurani aikana minulla on ollut onni työskennellä eri puolilla maailmaa Afrikasta Aasiaan, mutta vastaavaan monimuotoisuuteen en ole törmännyt missään muualla!”

Jos sinun täytyisi määritellä Ranskan Riviera yhdellä sanalla, mikä se olisi?

”Ikuinen”. Ranskan Rivieran viehätysvoima, sen maaginen valo ja sen aivan erityislaatuinen tunnelma eivät muutu ajan kuluessa”.

Viimeinen kysymys, millainen lisäarvo Ranskan Rivieralla on sinulle ammatillisesti?

”Perustin oman matkailuyrityksen ”Nice Tours by Timo Hakola” muutama vuosi sitten. Toimin yhteistyössä suomalaisten matkanjärjestäjien ja matkatoimistojen kanssa. Suunnittelen uusia matkaohjelmia ja toimin matkojen oppaana. Teen siksi tiivistä yhteistyötä Ranskan Rivieran matkailualan yritysten (hotellit, bussifirmat, ravintolat, museot, jne) kanssa. Ranskan Rivieran matkailulähettilään rooli antaa hienoa lisäarvoa työlleni ja olen tästä statuksesta hyvin ylpeä. Kiitos Côte d’Azur France!”

Tutustu Timo Hakolan opaspalveluihin  >> tästä

Rivera This Week toimitus

Rivera This Week toimitus

Tiedotteet ja pressikuvat: toimitus@rivierathisweek.com

Kirjoita arvostelu

  • Ei vielä kommentteja
  • Lisää kommentti

    Tilaa Ranskan Rivieran parhaat vinkit sähköpostiisi!

    Emme spämmää ja pidämme hyvää huolta tietoturvastasi. Lue Riviera This Week tietosuojaseloste. Voit halutessasi lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

    Tuoreimmat postaukset