Riviera This Week

Monikanavainen verkkomedia Ranskan Rivierasta kiinnostuneille

Riviera This Week on monikanavainen verkkomedia, joka tarjoaa tietoa ja inspiraatiota Ranskan Rivierasta kiinnostuneille matkailijoille ja yhä lisääntyvälle paikalliselle suomalaisyhteisölle.

Kerromme palvelussa mm. alueen nähtävyyksistä, annamme ravintolasuosituksia, paljastamme parhaita ostospaikkoja sekä tiedotamme mielenkiintoisista tapahtumista. Lisäksi toimitamme ajankohtaisia artikkeleita ja video-ohjelmia, joissa pureudumme alueen historiaan, kulttuuriin ja taiteeseen sekä tuomme päivänvaloon Ranskan Rivieran upeita artesaaneja, kulinaristeja sekä pieniä paikallistuottajia. Järjestämme myös ohjattuja retkiä, retriittejä ja maistiaisia yhteistyössä paikallisten oppaiden kanssa.

Panostamme yhteisöllisyyteen ja olemme avanneet rekisteröityneille käyttäjille mahdollisuuden suositella ja tallentaa omia suosikkipaikkoja, jakaa omia kokemuksiaan kommentoimalla julkaisuja sekä myös keskustella keskenään palvelumme sisällä. Lisäksi tarjoamme kodin myös erilaisille blogeille, jotta lukijat saisivat mahdollisuuden tutustua alueeseen monesta eri näkökulmasta.

Riviera This Week toimitus

Jeanne Ihander

Videotuottaja/ohjaaja ja
Riviera This Week -verkkomedian päätoimittaja

Jeanne on rakastunut Ranskan Rivieraan jo vuonna 2011 ja muuttanut alueelle vuonna 2016. Hän on aiemmin tuottanut useita historiallisia dokumentteja Ranskan Rivieralta yhteistyössä Timo Hakolan kanssa ja jatkaa videosisällön tuottamista Riviera TW :hen sekä muihin sosiaaliseen median kanaviin. Jeanne on pitkän linjan media-alan ammattilainen ja intohimoisena musiikin ystävänä työskenteli yli 11 vuotta eri radioasemilla Suomessa. Koulutukseltaan hän on TV-ohjaaja, myynnin ja markkinoinnin merkonomi sekä TV- ja radioalalle suuntautunut medianomi.

Annamari Lammassaari

Toimittaja ja muutostaitomentori

Annamari muutti Rivieralle vuonna 2018 jäädäkseen. Hän on pitkän linjan kansainvälisen viestinnän johtamisen ammattilainen ja toimittaja. Hän on toiminut hallitustasolla suurissa humanitäärisissä organisaatioissa, jonka projektit tukevat hauraiden maiden kaikkein köyhimpiä ja hän on perustanut oman kansainvälisen naisten voimaantumista tukevan järjestön vuonna 2014. Annamarin mielestä rohkeus ja muutostaidot ovat opittavia asioita ja hän mentoroi ja järjestää aiheesta retriittejä. Annamari on koulutukseltaan FM ja ranskan sekä saksan kielenkääntäjä. Hän on opiskellut myös Helsingin Kauppakorkeassa ja Arizonassa, Thunderbird School of Global Management -yliopistossa.

Timo Hakola

Matkaopas ja Ranskan Rivieran matkailulähettiläs
FM-kääntäjä

Timo on Nizzassa asuva matkailun ammattilainen, joka on luotsannut ryhmiä Ranskan Rivieralla ja Provencessa useiden vuosien ajan. Hän on valmistunut ranskan kielen kääntäjäksi ja tulkiksi Turun yliopiston kääntäjän-koulutuslaitoksesta ja Pro gradu -tutkielmansa hän teki nissartin, Nizzan alueen paikallismurteen, nykytilasta. Kesällä 2020 Ranskan Rivieran matkailukomitea, Comité Régional du Tourisme, nimesi Timon Rivieran matkailulähettilääksi ”Ambassadeur Côte d’Azur France”. Timon inspiraation lähteitä ovat elävä paikalliskulttuuri iloineen ja suruineen, Välimeren kasvit sekä taidehistoria.

Mari Korhonen

Ranskan kielenkääntäjä ja opettaja

Mari on asunut Cannesissa yli 10 vuotta. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri (Helsingin yliopisto, pääaine ranska) ja ammatiltaan EU-kielenkääntäjä (ranska-suomi, italia-suomi) sekä ranskan kielen opettaja. Hän on koonnut ranskankielisiä sanontoja useita vuosia, ja vuonna 2021 hän kirjoitti omakustanteisen kirjan Simple comme Bonjour, joka sisältää yli 1000 ranskankielistä sanontaa tai ilmaisua suomeksi käännettynä. Lisäksi Mari on tutkinut intohimoisesti Cannesin historiaa ja jakaa löydöksiään kanavamme video-ohjelmissa. Ranskan kieltä opiskelevien iloksi julkaisemme Riviera This Week -palvelussa joka viikko myös yhden sananlaskun tai ilmaisun hänen kirjastaan.

Tuula Kanerva

Frankofiili ja eläköitynyt tiedottaja

Tuulalla on ollut kakkoskoti Ranskan Rivieralla jo parinkymmenen vuoden ajan ja Nizzan taloyhtiön tontin historia sytytti hänessä palon tutkia myös Rivieran pääkaupungin historiakirjoja tarkemmin. Tästä syntyi hänen Kolinaa Kolomanderista -blogi, jonka antia jaamme Riviera This Week -sivustolla. Tuula on ollut frankofiili pienestä pitäen ja ranskan kielen opiskelu on yksi hänen oleellisimmista harrastuksista. Koulutukseltaan Tuula on FM (kulttuurien välinen viestintä) ja hän on eläköitynyt valtionhallinnon viestintätehtävistä.

Anssi Solala

Nizzan talviasukas ja bloggaaja

Anssi on viettänyt Nizzassa seitsemän talvikautta ja rakastunut kaupunkiin, kuten tapahtuu suurimmalle osalle siellä vierailleista. Hän on kulkenut avoimin silmin Nizzan katuja ja raportoinut havainnoistaan pilke silmäkulmassa Promenaden varrelta -blogissaan. Anssi rakastaa ruoanlaittoa ja on vuosien kuluessa kehittynyt taidoissaan semi-ammattilaiseksi. Hän on täyteläisen punaviinin ystävä sekä viihtyy mainiosti myös ikääntyneiden viskien ja konjakkien seurassa. Koulutukseltaan Anssi on hallintotieteiden maisteri ja toiminut valtaosan työurastaan IT-alalla.

Saara Tarkka

Videontekijä, valokuvaaja ja sisällöntuottaja

Rakkaus toi Saaran Suomen Lapista Ranskan Rivieralle kesällä 2021. Hänen suurin intohimo on kuvaaminen, editointi sekä sisällön tuottaminen eri sosiaalisen median kanaviin. Palo video- ja valokuvailmaisua kohtaan syttyi Lapin yliopistossa käytyjen kuvataidekasvattajan opintojen aikana, mikä on sittemmin saanut hänet keskittymään opettajan ammatin sijaan täysin audiovisuaalisen ilmaisun työtehtäviin. Saara hakee mielenrauhaa luonnosta ja ruokkii uteliaisuutta matkustamalla ikuistaen samalla näkemänsä videoiksi ja kuviksi. Perinteisen valo- ja videokuvaamisen lisäksi hän on hurahtanut myös dronen lennättämiseen.

Toivotamme mukavia hetkiä Riviera This Week -kanavien parissa!