Vuoden 2022 samppanjasta on tulossa poikkeuksellisen hyvää Ranskaa vaivanneesta ennätysmäisestä helleaallosta huolimatta

Kuva: Marc Winter

Tämän vuoden samppanjasta on tulossa poikkeuksellisen hyvää Ranskaa vaivanneesta ennätysmäisestä helleaallosta ja kuivuudesta huolimatta. Samppanjan tuottajien järjestö SGV vertaa tämän vuoden satoa huippuvuosikertoihin 2002 ja 1982.

SGV:n mukaan porottava aurinko kypsytti rypäleet tavallista aikaisemmin, ja sateet tulivat juuri sopivaan aikaan. Järjestö kertoo, että elokuussa poimittu sato oli sekä laadullisesti että määrällisesti erinomainen.

Myös laatuviinejä tuottavassa Burgundissa sato oli poikkeuksellisen hyvä. Viinejä verrataan huippuvuosikertaan 1959.

Kuivan sään ansiosta rypäleet eivät kärsineet tuholaisista tai sairauksista. Viime vuoden sato oli pettymys, kun sienikasvustot heikensivät laatua ja halla täydensi tuhot.

Samppanjan ystävät saavat vielä odotella

Samppanjan ystävät saavat kuitenkin odotella ennen kuin pääsevät maistelemaan tämän vuoden huippuvuosikertaa. Samppanjapulloja pidetään ensin kellarissa 15 kuukaudesta kolmeen vuoteen.

Loistovuosi tulee tarpeeseen, sillä samppanjan kulutus romahti koronapandemian vuoksi. Ravintoloita suljettiin ympäri maailmaa, ja sosiaaliset tapahtumat kuten juhlat loistivat poissaolollaan.

Toipuminen alkoi kuitenkin jo viime vuonna, kun samppanjaa myytiin 5,5 miljardilla eurolla.

Ranska on maailman toiseksi suurin viinintuottaja Italian jälkeen.

Lähde: AFP – STT

Rivera This Week toimitus

Rivera This Week toimitus

Tiedotteet ja pressikuvat: toimitus@rivierathisweek.com

Kirjoita arvostelu

  • Ei vielä kommentteja
  • Lisää kommentti

    Tilaa Ranskan Rivieran parhaat vinkit sähköpostiisi!

    Emme spämmää ja pidämme hyvää huolta tietoturvastasi. Lue Riviera This Week tietosuojaseloste. Voit halutessasi lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

    Tuoreimmat postaukset