Viikon 47 ranskankielinen sanonta

Tarhakäärmeitä nielevä ottaa valheet totuutena ja vastaan sanomatta voimatta puolustaa itseään.

Ilmaisun alkuperälle on kaksi teoriaa: ensimmäisen mukaan sanonta ajoittuu aikaan, jolloin Ranskassa syötiin yleisesti joissa runsaasti viliseviä ankeriaita (anguille). Tarinan mukaan kostonhimoiset isännät olisivat sekoittaneet ankeriaihin tarhakäärmeitä ja syöttäneet keitosta vierailleen, jotka nielivät aterian mitään huomaamatta tai nielivät keitoksen muina miehinä välttääkseen suututtamasta isäntäänsä.

 

Todellisuudessa kyse on todennäköisesti siitä, että couleuvre-sana sekoitettiin sanaan couleur (väri), jonka vanha merkitys on petkutus (tromperie) tai pettävä ulkomuoto (fausse apparence).

Ranskan kieltä opiskelevien iloksi julkaisemme Riviera This Week -sivustolla joka viikko yhden sananlaskun Mari Korhosen Simple comme Bonjour –sanontakirjasta. 

Jos tarvitset käännöspalveluja tai haluat opiskella ranskaa, ota Mariin yhteyttä tästä!

Mukavia opiskeluhetkiä!

Mari Korhonen

Mari Korhonen

Mari on Cannesissa asuva kokenut EU-kielenkääntäjä ja ranskan kielen opettaja. Hän on koonnut ranskankielisiä sanontoja useita vuosia ja tutkii intohimoisesti Cannesin historiaa.

Kirjoita arvostelu

  • Ei vielä kommentteja
  • Lisää kommentti

    Tilaa Ranskan Rivieran parhaat vinkit sähköpostiisi!

    Emme spämmää ja pidämme hyvää huolta tietoturvastasi. Lue Riviera This Week tietosuojaseloste. Voit halutessasi lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

    Tuoreimmat postaukset