Vierailulla Cap d’Antibesin Villa Eilenrocissa

Tunnetko Antibesin ja Juan Les Pinsin välissä olevaa niemeä ja sen salaisuuksia? Useat tuntevat varmasti Caroupen rannan, josta lähtee 3,7 kilometriä pitkä kävelyreitti rosoista rantaa pitkin niemen ympäri. Se jo pelkästään on uskomattoman hieno kokemus varsinkin jos ei kärsi korkeanpaikan kammosta.

Toimituksen suosittelema ja kaikille saavutettava kohde on Villa Eilenroc. Sinnekin täytyy vähän kävellä, koska parkkipaikkoja ei ole lähistöllä mutta bussi numero 2 lähtee Antibesin julkisen liikenteen vaihtopaikalta (pole d´echange) kätevästi pari kertaa tunnissa ja pysähtyy villalle johtavan tien alussa. Paluuaikataulut kannattaa tarkistaa etukäteen, jotta pääsee myös palamaan niemeltä. Paikka on tietenkin mitä oivallisin pyöräilykohde.

1800 -luvulla kansainvälinen societé vietti Rivieralla talvisesonkiaan ja rikas hollantilainen Hugh-Hope London rakennutti niemelle luksushuvilansa vuonna 1867. Tätä Belle Epoque aikakauden luksushuvilaa ympäröi 11 hehtaarin kaunis puutarha ja metsikkö. Antibesin kaupunki sai villan lahjoituksena vuonna 1982 sen viimeiseltä omistajilta. Samalla perustettiin heidän nimeään kantava Beaumontin säätiö.

Villan puutarhasta avautuu henkeäsalpaava näkymä merelle, jonka rannikko tässä kohtaa on jyrkkä ja rosoinen. / Kuva: © Annamari Lammassaari

Kun kävelen villan edustalle, yllätyn iloisesta ja tutun kuuloisesta keskustelusta huvilan edustalla. Suomalainen Julia Repo on tuonut lauantaikävelylle vanhempansa, Kirsti Lindberg-Revon ja Elias Revon. 

“Olemme matkustaneet paljon perheen kanssa Ranskassa ja eritoten Rivieralla. Vuonna 2020 hankimme mieheni kanssa villan Grassesta, joka on vapaa-ajan kotimme. Talomme on vuodelta 1800 ja remontoimme sen täysin. Pandemian aikana vietimme paljon aikaa Ranskassa, kiitos etätöiden ja vanhempainvapaiden”, Julia Repo kertoo.

Julia Repo ja Kirsti Lindberg-Repo ihastelivat kauniina marraskuisena sunnuntaina villalta kaunista pihamaata / Kuva © Annamari Lammassaari

Portti on kutsuvasti avoinna keskiviikkoisin ja lauantaisin läpi vuoden klo 10 ja 16 välillä ja sisäänpääsy on ilmainen. Varaudu kävelemään jonkin verran. Villan alakerta on avattu vierailijoille ja kulku sinne sopii myös liikuntaesteisille. Koiria ei ikävä kyllä saa alueelle tuoda.

Osoite:  460 Av. Mrs Beaumont, 06160 Antibes
Lisätietoa englanniksi tästä

Tutustu Annamariin paremmin >> tästä

Annamari Lammassaari

Annamari Lammassaari

Annamari on toimittaja ja pitkän linjan kansainvälisen viestinnän johtamisen ammattilainen.

Kirjoita arvostelu

  • Ei vielä kommentteja
  • Lisää kommentti

    Tilaa Ranskan Rivieran parhaat vinkit sähköpostiisi!

    Emme spämmää ja pidämme hyvää huolta tietoturvastasi. Lue Riviera This Week tietosuojaseloste. Voit halutessasi lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

    Tuoreimmat postaukset