Video: Mimosakausi Ranskan Rivieralla on alkanut

Cannesista länteen sijoittuvan Mandelieu-La Napoule kaupunkia ympäröivät kukkulat värjäytyvät keltaisiksi tammikuun loppupuolella, kun mimosa alkaa loistaa kilpaa Ranskan Rivieran auringon kanssa. Eniten sitä esiintyy helmi-maaliskuussa harva-asutulla Tanneronin alueella.

Mimosan kukat ovat suloisia, pörröisiä palloja ja ne kasvavat suurissa nuokkuvissa tertuissa. Keltainen väri kukissa symboloi onnellisuutta, positiivisuutta ja ystävyyttä. Kukkien tuoksu on huumaavaa ja siinä yhdistyvät karvasmanteli, puuterimaisuus ja hunajan makeus. Mimosaa käytetään parfyymi- ja kosmetiikkateollisuudessa ja siitä valmistetaan myös mm. makeisia, teetä, siirappia ja hunajaa.

Mimosa eli hopea-akaasia (Acacia dealbata) on pensasmainen puu ja peräisin Australiasta. Eurooppaan sen toi englantilainen tutkimusmatkailija James Cook 1700-luvun lopulla. Ranskan Rivieralle hopea-akaasia kulkeutui 1800-luvulla Rivieralla talvea viettäneiden varakkaiden englantilaisten mukana.

Mimosametsiin pääsee helpoiten Pegamosista kääntymällä heti keskustassa Tanneroniin osoittavan tienviitan mukaan kohti kukkuloita. Kullankeltaisia kukkuloita pääsee ihastelemaan myös autolla. Route du Mimosa on noin 130 km pituinen autoreitti, joka kulkee kahdeksan kauniin pikkukylän lävitse.

Mimosafestivaali (La Fête du mimosa) järjestetään Mandelieu-La Napoulen kaupungissa vuosittain helmikuussa. Vuonna 2023 kaupungin kadut täyttyvät kukkakulkueista, muusikoista ja tanssijoista 8.-12.helmikuuta. 
Lisätietoa mimosafestivaalista löytyy täältä >> 

Jeanne Ihander

Jeanne Ihander

Riviera This Week -verkkomedian päätoimittaja, valokuvaaja ja videotuottaja

Kirjoita arvostelu

  • Ei vielä kommentteja
  • Lisää kommentti

    Tilaa Ranskan Rivieran parhaat vinkit sähköpostiisi!

    Emme spämmää ja pidämme hyvää huolta tietoturvastasi. Lue Riviera This Week tietosuojaseloste. Voit halutessasi lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

    Tuoreimmat postaukset