Uskomattoman hieno lounaskokemus!

Olimme kuulleet paikasta aikaisemmin erittäin myönteisiä kommentteja ja päätimme itse ottaa asiasta selvää. Niinpä suuntasimme ystäviemme kanssa lounaalle Olivieraan.

Tämä vanhassa kaupungissa (8 Rue du Collet) sijaitseva välimerellinen ravintola on mielenkiintoinen kombinaatio kasvisruokaa ja oliiviöljykauppaa. Toki sieltä sai myös liharuokaa (itse söin Tartare Mediteranean), mutta paikan lista on selkeästi kasvisruokapainotteinen.

Sharmantti isäntä toivotteli meidät tervetulleeksi jo ovella ja ohjasi ennalta varaamaamme pöytään. Saman tien hän kiikutti paikalle joukon pieniä astioita, joihin hän lorautti erilaisia oliiviöljyjä. Niihin me sitten dippailimme patongin paloja samalla, kun teimme varsinaisia ruokavalintoja. Jokaisen öljyn kohdalla isäntä selvitti asiantuntevasti öljyn alkuperää – he ovat keskittyneet ranskalaisten ja Välimeren maiden pientuottajien öljyihin. Erityisesti mieleeni jäi öljy, joka maistui aivan koivunlehdeltä; isäntä osasikin ainakin suomen sanat ‘koivu’ ja ‘sauna’ ja tunsi myös Hans Välimäen.

Kuva: © Anssi Solala

Työnjako ravintolassa oli selvä: isäntä huolehti vieraista ja vihki heitä oliiviöljymaailman saloihin, kun taas viehättävä vaimo keskittyi kokoamaan uskomattoman visuaalisia ruoka-annoksia. Lisäksi paikalla hääri pari tarjoilijaa, jotka kiikuttivat ruoat asiakkaille.

Alun perin palestiinalaissyntyinen isäntä oli kielitaitoinen, sujuvan ranskan lisäksi hän puhui hyvää englantia ja kuulin hänen myös keskustelevan italiaksi naapuripöydän nuoren parin kanssa.

Kuva: © Anssi Solala

Ravintolan hinta-laatu -suhde on enemmän kuin kohdallaan (huomatkaa kuitenkin, että luottokortit eivät käy maksuvälineinä). Isäntäväki suhtautuu intohimoisesti ruokiinsa, joihin he käyttävät luonnollisesti omia erilaisia oliiviöljyjään. Niinpä esimerkiksi syödessäni jälkiruokana Tiramisua, isäntä kävi lorauttamassa päälle oliiviöljyä – ja uskokaa pois, se sopi aivan erinomaisesti!

Kaiken kaikkiaan ilmapiiri Olivierassa oli rennon ystävällinen ja fiilis oli kuin olisi tullut hyvien ystävien luokse lounaalle.

Ravintola ja öljykauppa Oliviera Nizzan vanhassa kaupungissa / Kuva: Olivieran FB-sivuilta
Anssi Solala

Anssi Solala

Nizzan talviasukas ja bloggaaja

Kirjoita arvostelu

  • Ei vielä kommentteja
  • Lisää kommentti

    Tilaa Ranskan Rivieran parhaat vinkit sähköpostiisi!

    Emme spämmää ja pidämme hyvää huolta tietoturvastasi. Lue Riviera This Week tietosuojaseloste. Voit halutessasi lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

    Tuoreimmat postaukset