Ranskan Rivieran julkinen liikenne

Julkinen liikenne Nizzassa on järjestetty mallikelpoisesti. Erityisesti taksoituspolitiikassa pääkaupunkiseudun (ja miksei myöskin muiden kaupunkien) politiikoilla olisi paljon opittavaa. Ratikkaliput ovat ostettavissa jokaisella pysäkillä: kertalippu maksaa 1,50€ ja 10 kerran sarjalippu 10€; 2-linjan pysäkeillä voit lisäksi ladata myös kuukausikorttisi. Kertalipulla reissaat sitten niin pitkälle kuin bussi kantaa ilman mitään hiton vyöhykerajoja… Kaupungin sisäinen bussiliikenne on uusien ratikkalinjojen myötä vähentynyt tuntuvasti; tämä on osa pormestari Christian Estrosin ’viherkaupunki’-politiikkaa. 

Myös me suomalaiset eläkeläiset voimme täällä lunastaa kuukausikortin, joka kustantaa kokonaista 20€ (+ ensikerralla vuosimaksu 8€) – ja tarjoaa täysin rajattomat matkustusoikeudet! Tällä summalla käyn koto-Espoosta tasan kolme kertaa Hesassa!!!

Matkakortti Ranskan Rivieralla - La carte Azur / Kuva: © Ville de Nice

Niinpä täällä sitten julkiset kulkuneuvot ovat varsin täynnä koko ajan, ja vaikka välillä on hieman ahdasta, matkanteko on jouheaa ja varsin nopeaa. Yksi hyvä puoli tietty on se, että myös minä, joka normaalisti istun kuivin suin, voin kaupunkireissulla ottaa lasin punaviiniä katukahvilassa, joita täällä todella riittää…

Näin ollen autoni saa rauhassa köllöttää tallissaan; sitä käytetään vain kaupungin ulkopuolelle suuntautuviin matkoihin – eikä aina edes niihin, sillä myös junalla matkustaminen on hinnoiteltu erittäin “ympäristöystävällisesti”. Ja Nizzan liikenneruuhkat huomioiden (joihin palaan jossain toisessa yhteydessä lähemmin) ratkaisu on erittäin hyvä.

Pankaas miettien, arvon poliitikot!

Lue lisää aiheesta:

kesä 26
Ranskan Rivieran julkinen liikenne – uudet hinnat ja maksujärjestelmä 1.7.2023 alkaen

Julkisen liikenteen maksujärjestelmä ja hinnat muuttuvat 1.7.2023 alkaen. Paperiset liput poistuvat käytöstä ja tilalle tulevat digitaaliset matkakortit. Jos saavut Rivieralle lentäen ja kuljet majoituspaikkaan raitiovaunulla, voit ostaa saapuessasi lentoaseman pysäkiltä kuitenkin vielä paperisen lentokenttälipun, jonka hinta on 10 euroa meno-paluu. Kun olet noussut raitiovaunuun, lippu täytyy näyttää lukijalle. Säilytä lippu myös paluumatkaa varten. Jatkossa kaupunkien […]

Tutustu Anssi Solalan muihin hauskoihin havaintoihin tästä >>

Anssi Solala

Anssi Solala

Nizzan talviasukas ja bloggaaja

Kirjoita arvostelu

  • Ei vielä kommentteja
  • Lisää kommentti

    Tilaa Ranskan Rivieran parhaat vinkit sähköpostiisi!

    Emme spämmää ja pidämme hyvää huolta tietoturvastasi. Lue Riviera This Week tietosuojaseloste. Voit halutessasi lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

    Tuoreimmat postaukset