Nizzan paras pizzeria?

Vaimoni oli pienellä naisporukalla tutustumassa vanhaan kaupunkiin ja sen erikoisuuksiin. Oppaana toimi kaikkitietävä, uskomaton muistikone Timo Hakola. Nämä Timon vetämät turneet ovat sen verran suosittuja ja täyteen buukattuja, että tämäkin naisporukka joutui tilaamaan yksityisen kierroksen.

Kierros oli edennyt varsin pitkälle, kun tultiin Rue Droiten ja Rue Sainte-Clairen kulmaukseen, ravintola Le Bar Du Coinin eteen. Tällöin Timo totesi, että siinä on muuten Nizzan paras pizzapaikka. Kun vaimoni sitten palasi kierrokselta kotiin, hän kertoi asiasta minulle. Päätimme lähteä testaamaan Timon teesin heti sopivan tilaisuuden tullen.

Saavuimme paikalle varttia vaille 12 ja saimme kuulla, että ravintola aukeaisi vasta tasan kello 12.00. Eipä hätää, vietimme tuon odotusajan naapuriravintolan terassilla aperitiiveja nauttien.

Kuvat: © Anssi Solala

Kun sitten astuimme toisen kerran ovesta sisään, havaitsimme, että ravintola oli jo melkein täynnä. Ilmeisesti omistaja-isäntä kiikutti meille ruokalistan, josta valitsimme omamme. Ei mennyt montaa hetkeä, kun pizzat kiikutettiin pöytään. Ne olivat uskomattoman herkullisen näköiset; niinpä ennätin nauttia jo ensimmäisen “slaissin”, ennen kuin muistin, että tästähän täytyy ottaa kuva.

Pizzat olivat todella sekä herkullisen näköiset että makuiset: lähes paperin ohuelle pohjalle oli lisätty juuri sopiva määrä erilaisia täytteitä ja juustoa.

Oliko tämä Nizzan paras pizzeria? Oli – ainakin tähän mennessä koetuista. Tekisi mieli sanoa, että melkein yhtä hyviä kuin itse tekemäni. Mutta en sano, vaimo suuttuu…

Tutustu Anssi Solalan muihin hauskoihin havaintoihin tästä >>

Anssi Solala

Anssi Solala

Nizzan talviasukas ja bloggaaja

Kirjoita arvostelu

  • Ei vielä kommentteja
  • Lisää kommentti

    Tilaa Ranskan Rivieran parhaat vinkit sähköpostiisi!

    Emme spämmää ja pidämme hyvää huolta tietoturvastasi. Lue Riviera This Week tietosuojaseloste. Voit halutessasi lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

    Tuoreimmat postaukset