Nizzan kaupunkikuva kehittyy

Joku teistä varmaan muistaa oikeuspalatsin aukion pohjoispäässä sijainneen suihkulähteen. Se oli pahasti rapistunut, mutta lähteen reunukset tarjosivat oivan istumapaikan satunnaisille kulkijoille. Suihkulähteen vesi oli ilmeisen likaista, sillä kerran löysin vedessä kellumassa pulun; oli raukka ilmeisesti juonut janoonsa tätä vettä…

Suomen “koronaloman” aikana tilanteessa tapahtui muutos: suihkulähde purettiin ja tilalle pystytettiin oliivipuuta kuvaava, de Laurent Bosion tekemä patsas L’Oulivié. Nizzan pormestari Christian Estrosi “vihki” patsaan 10. kesäkuuta 2021. Satunnaisia istujia ei myöskään ole unohdettu, sillä patsaan ympäristöön on sijoitettu lukuisia, maahan pultattuja nojatuoleja; niissä on oikein hyvä istua, nimimerkki ‘olen kokeillut’.

Nizzalaiset saavat paljosta kiittää viherhenkistä pormestariaan Estrosia, jonka aktiivisuuden takia kaupunki muuttuu vuosi vuodelta yhä enemmän jalankulkijaystävälliseksi.

Laurent Bosion patsas L'Oulivié / Kuvat: © Anssi Solala

Tutustu Anssi Solalan muihin hauskoihin havaintoihin tästä >>

Anssi Solala

Anssi Solala

Nizzan talviasukas ja bloggaaja

Kirjoita arvostelu

  • Ei vielä kommentteja
  • Lisää kommentti

    Tilaa Ranskan Rivieran parhaat vinkit sähköpostiisi!

    Emme spämmää ja pidämme hyvää huolta tietoturvastasi. Lue Riviera This Week tietosuojaseloste. Voit halutessasi lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

    Tuoreimmat postaukset