Musiikkielämyksiä Nizzan keskustassa

Katusoittajia ja -laulajia löytyy kaikista vähänkin suuremmista kaupungeista. Niin myös täältä. Etenkin Promenade des Anglais ja tunnetuin kauppakatu Avenue Jean Médesin sekä Massenan aukio, Place Massena ovat näiden taiteilijoiden suosiossa.

Olen päässyt kuuntelemaan punaista pianoa, valkoisia sähköviuluja, erilaisia puupuhaltimia, yksittäisiä ja duo-trio kitaristeja sekä chanson-laulajaa, joka tulkitsi Édit Piafia, mikäli mahdollista, paremmin kuin Piaf itse! Kaikilla heillä oli taustalla rytmikone tukemassa esitystä.

Kuvat: © Anssi Solala

Merkille pantavaa on, että esiintyjät ovat lähes poikkeuksetta olleet huipputaitavia, lähes konserttitasoisia, ja esimerkiksi tunnetuin puupuhaltaja kuuluukin tiettävästi paikallisen sinfoniaorkesterin vakiokalustoon!

Myöskään ohjelmiston suhteen ei ole valittamista. Eilen viimeksi kuuntelin iltakävelyni yhteydessä taiteilijaa, jonka repertuaari vaihteli “Ave Mariasta” Santanan “Samba Pa Tin” kautta Louis Priman “Just a Gigoloon”, eipä siis ihme, että kävelylenkkini venyi jälleen kerran hieman aiottua pidemmäksi…

Mielestäni tällaiset taiteilijat kuuluvat ehdottomasti modernin kaupungin katukuvaan, ja omalta osaltani tulen myös jatkossa varaamaan muutamaan euron tämän taiteenhaaran “mesenointiin”.

Jouluinen trio Promenade des Anglais rantakadulla / Kuva: © Anssi Solala
Anssi Solala

Anssi Solala

Nizzan talviasukas ja bloggaaja

Kirjoita arvostelu

  • Ei vielä kommentteja
  • Lisää kommentti

    Tilaa Ranskan Rivieran parhaat vinkit sähköpostiisi!

    Emme spämmää ja pidämme hyvää huolta tietoturvastasi. Lue Riviera This Week tietosuojaseloste. Voit halutessasi lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

    Tuoreimmat postaukset