Lempiharrastuksena ruuanlaitto

Olen kokannut kotikeittiössäni reilut puolet vuosisadasta, mielestäni hyvällä, vaimoni mielestä vaihtelevalla menestyksellä. Viime vuosina mielenkiintoni itämaiseen keittiöön on lisääntynyt merkittävästi. Itämaisella keittiöllä tarkoitan lähinnä kiinalaista, korealaista tai thaimaalaista keittiötä. Sen sijaan intialaiseen, varsin curry-pitoiseen keittiöön en ole tuntenut sen kummempaa vetoa.

Selailen varsin usein nettikeittokirjaa ja ns. preherkuttelen sieltä löytyviltä, toinen toistaan herkullisemmilla resepteillä. Tällöin kuitenkin törmään toistuvasti samaan ongelmaan: resepteissä yleisesti esiintyviä ainesosia ei millään tahdo löytyä edes hyvin varustetuista lähikaupoista. Tällaisia ovat esimerkiksi Sambal Oelek, korealainen chilitahna Gojujang, tai Hoisin-kastike, jopa bambun versojen löytäminen tuottaa välillä suuria vaikeuksia.

Asiana Supermarchésta löydät kaiken, mitä tarvitset paneutuessasi aasialaiseen makumaailmaan. / Kuvat: © Anssi Solala

Tämä ongelma poistui kertaheitolla törmätessäni sattumalta kävelylläni Asiana Supermarche’en. Liike sijaitsee Boulevard Rissolla (56) Maréchal Juin puistoa vastapäätä. Se on itämaisesta keittiöstä kiinnostuneen märkä päiväuni!

Sieltä löydät käytännössä kaiken, mitä voit kuvitella tarvitsevasi paneutuessasi aasialaiseen makumaailmaan. Lähtien mausteista – what ever – jatkaen riisikakkuihin ja muihin oheissyötäviin ja päätyen lopulta kattaviin syöntivälineisiin. Ja mikä parasta, ensimmäisen, 8 eri artikkelia käsittävä ruokakassini hinta oli kirkkaasti alle 20 euroa!

Koin jälleen lapsuuteni déjà-vu -ilmiön: Anssi on päässyt “lelukauppaan”!

Tutustu Anssi Solalan muihin hauskoihin havaintoihin tästä >>

Anssi Solala

Anssi Solala

Nizzan talviasukas ja bloggaaja

Kirjoita arvostelu

  • Ei vielä kommentteja
  • Lisää kommentti

    Tilaa Ranskan Rivieran parhaat vinkit sähköpostiisi!

    Emme spämmää ja pidämme hyvää huolta tietoturvastasi. Lue Riviera This Week tietosuojaseloste. Voit halutessasi lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

    Tuoreimmat postaukset