Herkkujen viemää Antibesissa!

Riviera This Week -toimitus tutustui Kiwanis-hyväntekeväisyysjärjestön perinteiseen ruoka- ja viinitapahtumaan lauantaina, 22. lokakuuta. 14ème Salon du Vin et de la Gastronomie d’Antibes tapahtumassa riitti tungosta, kun viini- ja ruokatuottajat esittelivät tuotteitaan ja erikoisherkkujaan. Mukaan mahtui niin Camarquen alueen härkämakkaraa, ihania itkeviä juustoja, Toscanalaista oliiviöljyä Firenzen läheltä kuin erilaisia tryffelipohjaisia tuotteitakin.

Kuvat: © Annamari Lammassaari

Toimitus törmäsi lähes heti olalla heiluvaan Marikassiin ja pysäytti välittömästi sitä kantavan miehen. Suomalainen Raitalan pariskunta kertoi viettäneensä  jo vuosikymmeniä talvikuukausia alueella.

Kuva: © Annamari Lammassaari

Pekka ja Siru Raitala (kuvassa) pitävät hyvästä ruoasta ja Välimeren ilmastosta. Kukapa ei! Meitä asuu Rivieralla jo vakituisesti tai osin vuotta lähes parituhatta. Huhun mukaan ruotsalaisia on alueella vielä enemmän. Tarkkaa määrää ei varmaan kukaan ole laskenut.

Kuva: © Annamari Lammassaari

Toimittaja arvioi tuotteita maallikon makunystyröillään ja luotti espanjalais-ranskalaisen ja synnynnäisen herkkusuun José Santiagon (kuvassa) osaavaan ohjaukseen. José valitsi toimituksen suosituslistalle esimerkiksi romanialaisen punaviinin, joka yllätti arvioijan täysin.

Kuva: © Annamari Lammassaari

Ranskalaisen naapuriständin hienon punaviinin sijasta romanialaisen Daniel Hentean (kuvassa) La Magie du Vin -brändin alla kulkeva viini löysi tiensä Josén joululahjakoriin.
Yhteystiedot: contact(at)lamagieduvin.fr

Kuva: © Annamari Lammassaari

Toimituksen asiantuntijasuositukset menevät ilman muuta pienemmille tuottajille, kuten pienelle Château des Brigandsin rosé-viineille. Sympaattiset Annie ja Stéphane Garcia (kuvassa) toimittavat suoraan asiakkaalle. Pienillä tuottajilla ei välttämättä ole suurien viinitilojen tapaan hienoja esittelytiloja ja tälläkin pienellä tilalla on vain tuotantorakennus.
Tilan yhteystiedot: Château des Brigands, La Tuilière, 83470 Pourcieux ja s.posti chateaudesbrigands(at)orange.fr

Kuva: © Annamari Lammassaari

Maison Licatanin herra ei turhaan piilotellut ylpeyttään Baba Rhum – kakkusistaan. Thibault Licatan (kuvassa) kertoo vaimonsa kanssa lähes pelastaneensa vanhan perinteen mukaiset rommikakkuset kuolemasta sukupuuttoon Ranskan herkkukartalta.
Lisää tietoa täältä: www.templegourmand.fr

Jos nyt et ehtinyt tähän herkkuhetkeen, ei hätää. Seuraa Riviera This Week -verkkomedian toimituksen vihjeitä jatkossakin. Marraskuinen Cagnes-sur-Merin valtava Gourmet -tapahtuma Hippodromilla on vielä edessä!

Annamari Lammassaari

Annamari Lammassaari

Annamari on toimittaja ja pitkän linjan kansainvälisen viestinnän johtamisen ammattilainen.

Kirjoita arvostelu

  • Ei vielä kommentteja
  • Lisää kommentti

    Tilaa Ranskan Rivieran parhaat vinkit sähköpostiisi!

    Emme spämmää ja pidämme hyvää huolta tietoturvastasi. Lue Riviera This Week tietosuojaseloste. Voit halutessasi lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

    Tuoreimmat postaukset