C´est parti! Keväthuuma on täällä!

Kevään tuoksu on omanlaisensa myös Rivieralla. Siinä on mukana aavistus multaa, ripaus lämmintä asfalttia ja hyppysellinen makeutta, joka lehahtaa ensimmäisistä kevään kukista.  Lämmin mutta hurja Mistral-tuuli pyörittää hiuksia ja vie huivin mennessään. Se saikin jo mennä, sillä läheiseen Cannesin, Juan Les Pinsin ja Antibesin kaupat on jo houkuttavasti somistettu vaaleiksi ja keväisiksi.  Ostoskojut ovat levittäytyneet yli torien laitojen katujen reunustoille. Ihmiset parveilevat hypistelemässä edullisia kevät- ja kesävaatteita. Katutyöt ovat paikoin vielä pahasti kesken ja kaupunki pölisee aivan kuin Suomessa toukokuussa. Hotellien kausikorjaukset ovat loppusuoralla, sillä alkavaa konferenssikautta ja kohta tulvahtavaa turistitulvaa ei voi menettää pandemiavuosien jälkeen.

Myös kotikadullani pärisee, sillä puutarhoja valmistetaan uuteen kasvukauteen ja ikkunoista ja ovista kantautuvat remonttien äänet. Punapippuripuun alla tarkenee jo hyvin kirjoittaa ja Liina-koira loikoilee jo lämpimässä auringossa uskollisesti tuolin vieressä. Jossakin pieni lapsi itkee. Kakkoskotien asukkaat kolistelevat lounasta parvekkeilleen. Kahvini höyryää houkuttavasti.

Kuva: © Annamari Lammassaari

Dolce Vita kutsuu

Kevään askelmat ovat jo tulleet tutuiksi. Täytän vielä maalis- ja huhtikuussa kalenteria entiseen malliin, mutta sitten pitää hellittää, sillä Dolce Vita -kausi kutsuu nauttimaan elämästä. Arki se tulee Rivierallakin ja oman ajan suunnittelua on hyvä tehdä. Huhti- ja toukokuu ovat vielä siedettäviä lämpötiloiltaan ja silloin olen mahdollisimman paljon ulkona. Jokainen nauttii erilaisista asioista, mutta minulle luksusta on yhtä lailla esimerkiksi metsäkävely tai lasillinen roséta Belles Rives -hotellin kauniilla terassilla. Se onkin ehdottomasti lempipaikkani kotikylässäni. Hotelli sijaitsee Cap d´Antibesin niemen alkupäässä Juan les Pinsin puolella. Suuremmat hotellit avaavat ovensa yleensä huhtikuuun alussa. Kaipaan jo niitä iltahetkiä terassilla, jolle Esterellin vuoriston taakse laskeva aurinko heittää viimeisiä säteitään.

Niin monet kerrat olen istunut Noisetteni tai lasillisen ääressä ja hionut suunnitelmaa sitä maisemaa katsellen. Belles Rivesistä ja siellä inspiraatiota saaneesta F. Scott Fitzgeraldista löydät muuten kivan artikkelin >> tästä >> . Minulle kirjallisuuden historia, elokuvat, kuvataide ja tämä maisema kuuluvat ehdottomasti yhteen. Siihen kun lisään rennon elämäntavan, hyvän ruoan ja juoman niin oma Dolce Vita -reseptini on valmis. Sitähän tänne tulin oppimaan, kevyempää otetta itseeni ja elämään.

Auringonlasku Belles Rivesin terassilla / Kuva: © Annamari Lammassaari

Vapaus on iso sana

Esterellin takana on uusi maailma, johon liian harvat kävijät ymmärtävät mennä. Sinne Varin departtementtiin olemme suunnitelleet paikallisen suomalaisen ystäväni Katariina Auran kanssa suomenkielisille +55 naisille suunnatun viiden päivän vapaus- teemaisen retriittisarjan huhti-, kesä- ja marraskuulle. Meillä on niin monta salaista paikkaa, jotka haluamme näyttää muillekin samalla kun imemme sisäämme Provencen valoa ja energiaa. Löysimme vanhaan myllyyn perustetun viehättävän pikkuhotellin, josta Varin kuuluisat viinitarhat ja keski-aikaakin vanhemmat kukkulakylät ovat ihan kivenheiton päässä.

Kell onni on, se onnen kätkeköön… ihan uskomaton sanonta. Asiahan on juuri päinvastoin. Ainakin naisten kesken jaetaan mielellään elämän reseptejä ja kokeillaan, maistuuko hyvältä!

Kuva: © Annamari Lammassaari

Lisätietoa Vihdoinkin Vapaalle! -retriitistä löydät täältä

Annamari

Annamari

Annamari on toimittaja ja pitkän linjan kansainvälisen viestinnän johtamisen ammattilainen.

Kirjoita arvostelu

  • Ei vielä kommentteja
  • Lisää kommentti

    Tilaa Ranskan Rivieran parhaat vinkit sähköpostiisi!

    Emme spämmää ja pidämme hyvää huolta tietoturvastasi. Lue Riviera This Week tietosuojaseloste. Voit halutessasi lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

    Tuoreimmat postaukset