Asunto on vain osa asumistasoa

Meillä kävi hyvä tuuri, kun löysimme aikoinaan tämän vuokra-asuntomme. Itse asunto ei ollut se clou, vaan asunnon sijainti, Promenade des Anglais 115! Kuudes kerros, parvekkeilta näkymä suoraan Promenadelle ja Välimerelle, ristikkäin kadun toisella puolen on uimahalli, jossa vaimoni kävi viikoittain vesijuoksemassa silloin, kun ei pulahtanut kadun toisella puolen olevaan mereen uimaan ja “kaikki” bussit tulivat suoraan etuovelle ja lähtivät tien toiselta puolen. Tämä oli tietysti siihen aikaan, kun suuri osa joukkoliikenteestä perustui busseihin.

Lähin boulangerie oli kulman takana, tästä vähän eteenpäin löytyi lähin itsepalvelupesula, rautakauppa Bricorama sijaitsi kadun toisella puolen (samassa rakennuksessa oli myös autotallini) ja korkeatasoinen market Casino loistavine kalatiskeineen parin lyhyen korttelin päässä.

L´Atlantide oli Promenadella sijaitsevan taloyhtiön nimi / Kuva: © Anssi Solala

Lisäksi meillä oli nimikkopultsarit, jotka kokoontuivat päivittäin pieneen puistikkoon talomme edustalla, nimikkokerjäläinen, joka istui boulangerin oven vieressä ja vielä “nimikkoammattilainen”, joka päivysti läheisessä kadunkulmassa.

 

Tämän ohella taloamme hallinnoi loistava Mme concierge, joka toi meille usein rasiallisen miehensä käsin tekemiä suklaamakeisia. Siis kaikki palvelut ihan kulmilla! Voiko talviasukas enempää pyytää…?

Anssi Solala

Anssi Solala

Nizzan talviasukas ja bloggaaja

Kirjoita arvostelu

  • Ei vielä kommentteja
  • Lisää kommentti

    Tilaa Ranskan Rivieran parhaat vinkit sähköpostiisi!

    Emme spämmää ja pidämme hyvää huolta tietoturvastasi. Lue Riviera This Week tietosuojaseloste. Voit halutessasi lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

    Tuoreimmat postaukset